Breedband

Breedband Congres 1 februari 2018De werkgroep Breedband is druk bezig met de digitale bereikbaarheid voor alle ondernemers.

Op donderdag 1 februari 2018 wordt een Congres Breedband samen met de gemeenten georganiseerd om de markt transparant te maken voor alle ondernemers.  Waar ligt glasvezel? Kan het goedkoper? En wat levert het mijn bedrijf op?
Dit congres is een ontmoetingsplek voor ondernemers en bestuurders van de VVRE. Samen voor een vitale regio!
De behoefte is groot voor bandbreedte bij bedrijven en de werkgroep ziet dat de inspanningen hiervoor van toegevoegde waarde is; inventarisaties en kennis delen.
Op dit moment wordt door de gemeente Koggenland en gemeente Opmeer een vraagbundelingstraject gestart, de gemeente Hoorn is bezig om de mogelijkheden van Smart City te onderzoeken en wordt de koper/glasvezel infrastructuur in Westfriesland in kaart gebracht.
In de gemeente Medemblik is onlangs bedrijventerrein Overspoor officieel aangesloten op glasvezelinternet. De aanleg hiervan is tot stand gekomen door de bedrijven, gemeente Medemblik, de ondernemersverenigingen en het Ondernemersfonds Medemblik.

 

Eind juni heeft de WBG een reactie gestuurd naar de Provincie op de Kaderbrief 2018-2021.

 

 2 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *