Feestelijke voorzitterswissel VNO-NCW West, 18 juni

Datum: 18 juni 2018
Tijd: 15.30 – 18.30 uur
Locatie: The Green Village, Van den Broekweg 4, 2028 CN Delft

Programma: Klik hier
Deelnemers: Klik hier

René Klawer draagt op maandag 18 juni de voorzittershamer van VNO-NCW West over aan Audrey Keukens. Het bestuur nodigt je van harte uit bij deze feestelijke overdracht aanwezig te zijn.

Tijdens de bijeenkomst bedanken we René Klawer, die met veel toewijding elf jaar voorzitter van VNO-NCW West is geweest. René heeft zich in deze periode onder meer ingezet voor het bedrijfsleven, DGA’s en familiebedrijven, het 100.000 banenplan voor mensen met een arbeidsbeperking en het toekomstprogramma NL Next Level van VNO-NCW

De aandacht voor belangrijke ondernemersthema’s voor de leden, zoals circulair ondernemen, is gedurende zijn voorzitterschap, aanzienlijk gegroeid.

Hans de Boer is aanwezig en spreekt René toe.

De bijeenkomst biedt volop gelegenheid met de nieuwe voorzitter kennis te maken. Audrey Keukens (42) is actief geweest voor Jong Management en VNO-NCW Den Haag, werkt als partner voor het public affairs bureau Dröge & van Drimmelen waar zij  grote Amerikaanse techbedrijven de weg wijst in het Nederlandse politieke bestel. Zij geeft in haar eerste toespraak  haar visie op de vernieuwing van de vereniging en de lobby voor ondernemersbelangen.

De locatie voor de voorzitterswissel is The Green Village, gelegen naast de Technische Universiteit Delft. Hier experimenteren ondernemers, studenten en onderzoekers in projecten met nieuwe technologieën die bijdragen aan de duurzame stad van de toekomst. Je kunt deelnemen aan een rondleiding over het terrein en bijvoorbeeld volledig circulaire woningen zien, evenals nieuwe bestrating voor de opvang van regenwater en de Hyperloop.

De voorzitterswissel is vooral ook een informele, gezellige gelegenheid om elkaar te ontmoeten. We zien uit naar je komst!

Haal meer uit uw netwerk !

U kunt bij het aanmelden uw deelname zichtbaar maken voor de andere deelnemers. U kunt daar ook aangeven of u tijdens deze bijeenkomst gefotografeerd mag worden.
Vergeet de vinkjes niet !

SAVE THE DATE: Kom naar het 2e college van DSA over Big data en privacy!, 2 oktober

Het 1e college van Data Science Alkmaar op 11 april j.l. kende een geweldige ouverture. Een overvolle Graham Bell-zaal bij de De TelefoonCentrale hoorde over het belang van data science én over het belang van samenwerken en verbinden op dit gebied.

Nu vindt het 2e college plaats op dinsdag 2 oktober plaats. Wat zijn de opties?

U was erbij:
Kom naar het vervolg-college, want er wacht u een specifiek, actueel onderwerp: Big data en privacy. Doel van dit 2e college: wat zijn precies de ontwikkelingen als het gaat om big data en privacy? Wat betekent dit voor uw beleid? Praktisch en strategisch? Nationaal en internationaal?

U was er helaas niet bij:
Pak dan deze nieuwe kans en ervaar (gratis) de toegevoegde waarde van Data Science Alkmaar, een ontmoetingsplaats voor ondernemers, overheden en onderwijs in Noord-Holland-Noord waar u zich op wetenschappelijk niveau kunt oriënteren als het gaat om big data of data science. Nú aanhaken bij deze belangrijke technologische innovatie is heel belangrijk.

Het programma is op dit moment nog niet bekend, maar volgt snel.

Wanneer: Dinsdagmiddag 2 oktober a.s. vanaf 16.30 uur
Waar: De TelefoonCentrale, Alkmaar – de Graham Bell-zaal

Wees zeker van een plek en meld u zich aan via deze link! Via deze link kunt u ook aangeven of u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, bijeenkomsten en nieuwsbrieven van Data Science Alkmaar.

Tot dan!

Data Science Alkmaar is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf NHN, Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de gemeente Alkmaar, RAADHUIS creative agency en De TelefoonCentrale.

Een kijkje in de toekomst: Bionanowetenschap, 4 juni

Datum: 4 juni 2018
Tijd: 15.30 – 18.30 uur
Locatie: TU Delft Technische Natuurwetenschappen, Lorentzweg 1, 2628 CJ DELFT

Programma: Klik hier
Deelnemers: Klik hier

Na het succes van vorig jaar organiseert VNO-NCW Delft, in samenwerking met Rabobank Zuid-Holland Midden, dit jaar wederom een drieluik voor de leden van VNO-NCW West. Wij willen u inzicht geven in toekomstige ontwikkelingen, zodat u daar als ondernemer op in kan springen. Op 4 juni zijn wij te gast bij de Technische Universiteit, Delft.

Marileen Dogterom zal u meenemen in de wereld van de bionanowetenschap. Een onderzoeksveld waar de wereld van biofysica, nano-engineering en biologie elkaar raken. Hoe werken moleculen samen en creëren ze leven? Dogterom heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar de manier waarop menselijke cellen zich delen. Dogterom zal u op begrijpelijke wijze meenemen in de ontwikkelingen van dit vakgebied en laten zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk is. Een beter begrip van hoe moleculen werken is van belang voor de ontwikkeling van nieuwe biomaterialen zoals in voedsel of High Tech materialen en voor nieuwe energie- bronnen en zal ons leven beïnvloeden.

Aanmelden
U kunt zichzelf (en eventueel uw introducé) HIER aanmelden.

Haal meer uit uw netwerk !
U kunt bij het aanmelden uw deelname zichtbaar maken voor de andere deelnemers. U kunt daar ook aangeven of u tijdens deze bijeenkomst gefotografeerd mag worden.
Vergeet de vinkjes niet !

 

Uitnodiging introductie bijeenkomsten GO!-NH Circulaire Economie 2018, 14 juni

De accelerator Duurzame Mobiliteit is nog in volle gang. De 12 teams werken toe naar demoday op 14 juni 2018. Er zijn al veel coalities en pilots in ontwikkeling!

Dit najaar start de accelerator Circulaire Economie en we zijn nu gestart met het enthousiast maken van nieuwe deelnemers. Hiervoor staan tot en met 20 augustus vijf introductie bijeenkomsten gepland. Deze zijn meestal gekoppeld aan workshopdagen met de teams uit de huidige accelerator. Ken je mensen die geïnteresseerd zijn in een steengoed accelerator programma (de deelnemers beoordelen het nu al met een 8,5!) stuur hen dan een bericht of laat ons weten wie mogelijk geïnteresseerd is dan benaderen wij hen.

Introductiebijeenkomsten GO!-NH Circulaire Economie

Tijdens de introductiebijeenkomsten leggen we kort uit wat het programma precies inhoudt. Daarnaast laten we de ondernemers zelf aan het woord om te vertellen wat zij doen en wat het voor hen heeft opgeleverd. De introductiebijeenkomsten zijn op inspirerende locaties. Dit speciaal om aan te geven dat wij vooral zoeken naar verbinding met andere partijen in het domein Circulaire Economie.

Jazznetwerken, 31 mei

Op donderdag 31 mei 2018 is het weer tijd voor Jazznetwerken. Als relatie van de Ondernemers Federatie Enkhuizen ( OFE) en het Jazz Festival Enkhuizen nodigen wij u en uw partner uit om de derde editie van Jazznetwerken met ons mee te komen vieren bij Brouwerij de Werf. Vanzelfsprekend zorgen wij voor fantastische live Jazz en een heerlijk buffet.

Programma donderdag 31 mei 2018:

  • 18:00-18:30 uur: Inloop
  • 18:30-18:45 uur: Welkom door Herman Hoekstra en Joon Kornalijnslijper
  • 18:45-21:15 uur: Buffet en live Jazz
  • 21:30 uur: Einde programma

Locatie: Brouwerij De Werf, Paktuinen 6, Enkhuizen

Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 29 mei 2018 via info@ondernemersfederatieenkhuizen.nl.

Graag tot ziens op donderdag 31 mei!

Herman Hoekstra
Voorzitter Ondernemers Federatie Enkhuizen

Joon Kornalijnslijper
Voorzitter Jazz Festival Enkhuizen

Rrrollend Hoorn, 25-27 mei

HET MEEST KNUSSE FOODFESTIVAL VAN NEDERLAND!

Houd jij van veel gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Foodtruckfestivals aan het juiste adres! Door de unieke foodtrucks kijk jij je ogen uit en de keuze tussen de heerlijke food & drinks is eindeloos. Swing mee met de jazzbandjes of waag een dansje bij de lounge DJ. Ook de kids hebben de tijd van hun leven, heerlijk knutselen, genieten van het kindertheater of schminken.

Je vriendengroep, collega’s, familie of zelfs je eerste afspraakje… Met wie kom jij lekker samen eten?

▶ WHEN: 25 tot 27 mei 2018
Vrijdag 25 mei: 17:00 – 23:00 uur
Zaterdag 26 mei: 14.00 – 23:00 uur
Zondag 27 mei: 12:00 – 21:00 uur

▶ WHERE: Hoorn, Noorderveemarkt

✮✮✮ENTREE = GRATIS!✮✮✮

▶ GOOD TO KNOW
Rrrollend Hoorn is een cashless event. Overal kan je alleen met je pinpas betalen. Bij de foodtrucks en bars lekker pinnen dus en geen gedoe met munten meer. Wel zo makkelijk.