logoVNONCWWest

INTERNATIONAAL ZAKENDOEN – VIND DE JUISTE WEG, 16 november

vno AANMELDEN

VAN Hans Bakker, voorzitter
DATUM 16 november 2017
TIJD 16:00 – 19:00
LOCATIE Rabobank Amsterdam, Amstelplein 8 1096 BC AMSTERDAM
PROGRAMMA Klik hier
DEELNEMERS Klik hier

U wordt uitgenodigd voor de 7e editie van het Symposium Internationaal Zakendoen.

VNO-NCW en MKB-Nederland gaan samen met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken de handelsbevordering verder professionaliseren.

Hiertoe is recent NL-International Business opgericht. Doelstelling is om Nederlandse bedrijven meer voet aan de grond te laten krijgen op groeimarkten. Publiek-private partnerships worden gestimuleerd. In een publiek-private werkplaats gaan overheid en bedrijfsleven gezamenlijk aan de slag met marktbewerking en het identificeren van kansen. Nederlandse consortia van bedrijven en kennisinstellingen kunnen hierop inspelen. Onderdeel van het werk is ook de digitalisering van de voorbereiding van handelsmissies, bijvoorbeeld via digitale matchmaking.

Edo Offerhaus is per 1 oktober 2017 gestart als directeur van NL-International Business. Hij neemt ons mee in de plannen van de organisatie en zijn visie op internationaal zakendoen.

Vervolgens deelt spreker Herbert Seevinck, managing partner van het bedrijf Mijksenaar zijn internationale ervaring. Mijksenaar is expert in het verbinden van mensen met plaatsen. Het bedrijf doet grote projecten in wayfinding: bijvoorbeeld voor musea, maar ook voor grote internationale luchthavens.
Zoals Denver International Airport, waar Mijksenaar de passenger experience optimaliseert, maar ook voor JFK Airport, Genève en New Delhi. Herbert Seevinck vertelt over de internationale component van dit werk: wat een Nederlands bedrijf tegenkomt bij grote internationale opdrachten.

Tot slot spreekt Ahmed Larouz een column uit over internationaal zakendoen. Ahmed Larouz is lid van de ledenraad van Rabobank Amsterdam. Ook is hij auteur van het boek 180 Amsterdammers, waarin de vele nationaliteiten van Amsterdam een gezicht krijgen. En begeleidt hij bedrijven bij het zakendoen in Noord-Afrika en het Midden Oosten.

Na afloop van de bijeenkomst is er tijd voor netwerken en ervaringen delen. Ook tijdens de bijeenkomst is uw interactie met de sprekers van harte welkom.

Voor deze bijeenkomst worden leden en relaties van VNO-NCW metropool Amsterdam en van Rabobank Amsterdam uitgenodigd.