Samenstelling RVB en RVC: aan vernieuwing toe? 23 april

Tijd: 16.00 – 19.00 uur
Locatie: Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX  Amsterdam

Aanmelden Klik hier
Programma Klik hier
Deelnemers Klik hier

VNO-NCW metropool Amsterdam en Grant Thornton organiseren deze bijeenkomst speciaal voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders, en wie daartoe ambitie heeft.

Tijdens de bijeenkomst maakt Aalt Klaassen (researcher/consultant van Board in Balance) de resultaten bekend van het jaarlijks benchmark-onderzoek onder commissarissen, directeuren en secretarissen van RvC’s in de private en de (semi-) publieke sector. Hans de Boer, voorman van VNO-NCW landelijk, zal het eerste exemplaar van het onderzoek in ontvangst nemen en zijn reactie geven.

 In een paneldiscussie komen een aantal resultaten uit het onderzoek aan de orde. De samenstelling van de RvB en RvC en de samenwerking tussen beide is bepalend voor de kwaliteit. Hoe komt deze samenstelling tot stand? Waarop wordt gelet (kennis, vaardigheden, eigenschappen) en wie doet dat? Welke rol spelen aandeelhouders, externe toezichthouders, politiek en ministers? Hoe vult een RvC de werkgeversrol in? Recente voorbeelden uit de actualiteit bieden uitstekende illustraties van genoemde onderwerpen.

Kortom, veel te bespreken! In de plenaire discussie tussen de zaal en het panel nemen we graag uw vragen mee. U kunt uw vragen ook al van tevoren sturen aan: aalt.klaassen@boardinbalance.com